| ||
خلاصه مباحثه علمی:
پرسش: در جزوه آمده است: «میبینم که انگار فقط من _ به عنوان یک انسان_قدرت تفکر دارم .این تفکر برای چه به من داده شده؟ تا عظمت او را ببینم و او را تعظیم کنم، پس او مرا دوست داشته و من حبیب او هستم....» چطور می توان از عظمت به حب رسید و این را در کودک نهادینه کرد؟
نام کارگروه: نهج البلاغه تاریخ: 15/9/95 مطالب مورد بحث: ادامه جلسه 10 هم اندیشی کتاب انسان 250 ساله حکمت 22 و 23 نهج البلاغه خلاصه مباحثه علمی: پرسش: در جزوه آمده است: «میبینم که انگار فقط من _ به عنوان یک انسان_قدرت تفکر دارم.این تفکر برای چه به من داده شده؟تا عظمت او را ببینم و او را تعظیم کنم، پس او مرا دوست داشته و من حبیب او هستم....» چطور می توان از عظمت به حب رسید و این را در کودک نهادینه کرد؟ پاسخ: دانشمندان هم عظمت خلقت را می بینند اما چون تفکر نمی کنند به اثبات وجود خدا و یکتایی او و محبت او نمی رسند بچه های مسلمان هم کیشه ای آموخته اند که هر عظمت و جمالی را به خدا نسبت دهند بنابراین، بهترین کار، آن است که ابتدا با تفکر اینها را برای خودمان جا بیندازیم و در مرحله بعد داستان های فکری که در آنها عظمت نمایی شده بسازیم که در آن داستان ها تفکر باید کودک را به جواب برساند سایر مطالب: حکمت 22 : روش گرفتن حق (اخلاقى ، سیاسى) وَ قَالَ [علیه السلام] لَنَا حَقٌّ فَإِنْ أُعْطِینَاهُ وَ إِلَّا رَکِبْنَا أَعْجَازَ الْإِبِلِ وَ إِنْ طَالَ السُّرَى .
نکته ها: مى فرماید: «ما را حقى است که اگر به ما داده شود (آزادیم) وگرنه (همچون اسیران و بردگانى خواهیم بود که) در عقب شتر سوار خواهیم شد، هرچند زمانى طولانى این سیر در تاریکى بگذرد» . تفسیر دیگر اینکه منظور این است اگر حق ما را به ما ندهند به زحمت و مشقت فراوان خواهیم افتاد همان گونه که شخص ردیف دوم به هنگام سوار شدن بر شتر چنین حالى را خواهد داشت. تفسیر سوم این که اگر ما به حقمان نرسیم مخالفان ما براى مدتى طولانى ما را به عقب خواهند انداخت و ما هم طبق فرموده پیغمبر اکرم(صلى الله علیه وآله) صبر مى کنیم و براى گرفتن حق خویش دست به شمشیر نخواهیم برد. هر سه تفسیر اشاره به این نکته است که مخالفان ما افراد بى رحمى هستند که تنها به غصب حق ما قناعت نمى کنند، بلکه اصرار دارند ما را به ذلت و زحمت بیفکنند و هرچه بیشتر رسیدن ما را به حقمان تأخیر بیندازند. ?? @tafakor_dar_nahjolbalagheh * ما می رویم که حق را بگیریم هر چند با سختی ... هر چند با تأخیر و طولانی مدت... و هر چند در سکوت و صبر [ دوشنبه 95/9/15 ] [ 6:0 عصر ] [ کارگروه نهج البلاغه ]
[ نظرات () ]
|
||
[ فالب وبلاگ : وبلاگ اسکین ] [ Weblog Themes By : weblog skin ] |